Μεταμοντέρνος έρως

Μεταμοντέρνος Έρως

Ο Μεταμοντέρνος έρως είναι το πέμπτο βιβλίο μου.

Εκδόθηκε τον Μάρτιο του 2014 (εκδ. Γαβριηλίδης).

Το σχέδιο εξωφύλλου είναι του Απόστολου Γιαγιάννου.

Το επίμετρο είναι του Στέφανου Ροζάνη.

Ο αναγνώστης κρατάει στα χέρια του τρεις μελέτες για τρεις μορφές τέχνης: εικαστικά, λογοτεχνία, κινηματογράφος. Και στις τρεις μελέτες, ο έρωτας γίνεται αντιληπτός ως μια τριπλή δύναμη: Σεξουαλικότητα-Ερωτισμός-Πνευματικότητα. Οι μελέτες αναφέρονται άμεσα στη μεταμοντέρνα περίοδο που, σύμφωνα με τους επιφανέστερους θεωρητικούς, αρχίζει τη δεκαετία του 1950 στην αρχιτεκτονική και συνεχίζεται, και στις λοιπές τέχνες, μέχρι τις μέρες μας.

Στην πρώτη μελέτη, με τίτλο «Καθαροί πια, με βρώμικα φιλιά», η Μαρία Γιαγιάννου καταγράφει την εκκωφαντική απουσία του έρωτα από τις εικαστικές τέχνες.

Στη δεύτερη μελέτη, με τίτλο «Το τέλος του έρωτα στο έργο του Μισέλ Ουελμπέκ», ο Γιώργος Λαμπράκος ανατέμνει το συνολικό έργο του κορυφαίου εν ζωή Γάλλου συγγραφέ. [Possible title of the monograph in English: Yorgos Lamprakos, The end of love in the work of Michel Houellebecq].

Στην τρίτη μελέτη, με τίτλο «Ο μυσταγωγικός έρωτας», και με αφορμή την ταινία Ερωτική Επιθυμία του Γουόνγκ Καρ Βάι, ο Δημήτρης Νάκος παρατηρεί το ερωτικό φαινόμενο και την έλλειψη από την οποία τρέφεται.

Κριτική του Νίκου Ξένιου:

http://www.bookpress.gr/kritikes/idees/giagiannou-maria-gabriilidis-metamonternos-eros

Κριτική της Αλίκης Κοσυφολόγου:

http://www.avgi.gr/article/2978134/xena-gonata

                                                                                           

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: